Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Βαρυσήμαντη ομιλία του Βουλευτή Πειραιά και Νήσων από το βήμα της Βουλής για τον Προϋπολογισμό

«Η μάχη που δίνουμε σήμερα για την οικονομία είναι στην ουσία μια μάχη για τη Δημοκρατία, εφόσον η πολιτική Δημοκρατία μένει κενό γράμμα εάν δεν έχει οικονομικό και κοινωνικό αντίκρισμα. Είναι η μάχη απέναντι στην διεθνή εξάρτηση, τον μαρασμό και την απαισιοδοξία, που κάποιοι επιχειρούν να μας επιβάλλουν….. ».

Με αυτά τα λόγια συνόψισε την ομιλία του από το βήμα της Βουλής ο Δ. Καρύδης Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α΄ Πειραιά και Νήσων κατά την διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού 2010.

Ο Δημήτρης Καρύδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα που αφορούν τον Πειραιά και τα νησιά, αφού υπενθύμισε ότι στα 5 ½ χρόνια της Ν.Δ. δεν έγινε κανένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, τόνισε ότι: « οι επεκτάσεις του ΜΕΤΡΟ και του ΤΡΑΜ στον Πειραιά, θα δώσουν λύσεις στα κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η αναβάθμιση του Πανεπιστημίου και η μεταφορά των Δικαστηρίων αποτελούν άμεσες προτεραιότητές μας όπως άμεσες προτεραιότητές μας είναι οι αναπλάσεις στην παραλιακή ζώνη και στους ελεύθερους διαθέσιμους χώρους (ΧΡΩΠΕΙ, Ρετσίνα, Στρατόπεδα), που θα διαμορφώσουν ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο στο πλαίσιο της πράσινης οικονομικής ανάπτυξης.

Στο ίδιο πλαίσιο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης που μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα της ανεργίας είναι η οικονομική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Πειραιά και των Νησιών, της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, όπως και η επέκταση της ΒΙΠΑ Σχιστού μέσω του ΕΣΠΑ, με ταυτόχρονη ανάπτυξη του ΟΛΠ».

Ειδικά για τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα , ο Βουλευτής υπογράμμισε την αναγκαιότητα, επιτάχυνσης στην λύση των διαδικαστικών προβλημάτων, δημιουργίας βασικών έργων υποδομής σε ότι αφορά στα λιμάνια, στην ύδρευση, στους βιολογικούς καθαρισμούς, στην διαχείριση των απορριμμάτων, που πρέπει και μπορούν να χρηματοδοτηθούν όπως χαρακτηριστικά τόνισε μέσα από το ΕΣΠΑ. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ίδια ομιλία του στην άρση όλων των εκκρεμοτήτων , που αφορούν στην υγειονομική θωράκιση των νησιών. Ο Δημήτρης Καρύδης πρόσθεσε ότι η τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών , σε συνδυασμό με την ανάπτυξη κοινωνικών υπηρεσιών, κυρίως στον τομέα της υγείας, καταφέρουν καίριο πλήγμα στην ανασφάλεια , λόγω της νησιωτικότητας , ανασφάλεια που νιώθουν οι κάτοικοι των νησιών μας.
Με την ιδιότητα του ως εισηγητής του ΚΤΕ Προστασίας του Πολίτη, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν τον ευαίσθητο , όπως τον χαρακτήρισε αυτόν τον τομέα , λέγοντας χαρακτηριστικά « ενισχύουμε με τις αναγκαίες πιστώσεις που έχουν προβλεφθεί στον τακτικό προϋπολογισμό, με προσωπικό τα Σώματα Ασφαλείας, που θα δίνουν την μάχη κατά της εγκληματικότητας στους δρόμους, στις γειτονιές και όχι στα γραφεία και στις φρουρές « επωνύμων » . Θα δίνουν την μάχη στην προστασία του δασικού μας πλούτου και στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης…».

Ο Δημήτρης Καρύδης άσκησε έντονη κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση , απευθυνόμενος στους Βουλευτές της ΝΔ λέγοντας: « Η πολιτική κληρονομιά σας έχει μονάχα ελλείμματα και χρέη , παραπλανήσεις και διαψεύσεις. Πετύχατε το ακατόρθωτο. Αφενός ακολουθήσατε σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, αφετέρου μειώσατε την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα στραγγαλίζοντας την πραγματική οικονομία, απογειώνοντας το έλλειμμα και το χρέος κατά τρόπο προφανή στην ιστορία της χώρας.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ιστορική ευκαιρία την εμπιστοσύνη του λαού στο πρόσωπο του Γ. Παπανδρέου να βγάλει την χώρα από την κρίση, να στηρίξει τους κοινωνικά ασθενέστερους, να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό και προπάντων να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα και τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Επανέλαβε τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ και του Πρωθυπουργού για άμεσα μέτρα εξόδου από την κρίση και τα οικονομικά αδιέξοδα με παράλληλη και ταυτόχρονη παρέμβαση στην οικονομική εξυγίανση και την τόνωση της ανάπτυξης με πολλαπλά μέτρα.
Υλοποιείται η ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων με ποσό πάνω από 1 δις € για την στήριξη 2,5 εκατ. συμπολιτών μας.

Αναμορφώνεται το φορολογικό σύστημα με γνώμονα το κοινωνικά δίκαιο και οικονομικά αποτελεσματικό φορολογικό πλαίσιο, με ουσιαστική πάταξη της φοροδιαφυγής.
Προωθείται η ψήφιση των σχεδίων νόμου, για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και τον περιορισμό της αυθαιρεσίας και κερδοσκοπίας των τραπεζών.

Σήμερα το προεκλογικό δίλημμα του Γιώργου Παπανδρέου «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», παίρνει τις πραγματικές του διαστάσεις. Έχουμε καθήκον να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στους δημοκρατικούς θεσμούς. Για να πιστέψει η Ελληνίδα και ο Έλληνας στον εαυτό του και στο συλλογικό μας μέλλον».-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου