Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Συμφωνία Γερμανών με τον Σ. Εμμανουήλ για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για 1 ευρώ!

Ενας …φίλος ήρθε χτες απ’ τα παλιά για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, έστω και αν οι αναμνήσεις δεν είναι τόσο ευχάριστες από το πέρασμά του! Ο λόγος για τον Σωτήρη Εμμανουήλ, με εταιρεία – Ε.Π.Ε., για την ακρίβεια, που εδρεύει στην οδό Καρνεάδου στο Κολωνάκι – υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας για την μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά η γερμανική ThyssenKrupp!

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Memorandum of Understanding που έχει υπογραφεί, το τίμημα είναι μόλις …1 ευρώ, καθαρά συμβολικό δηλαδή, καθώς ο γερμανικός όμιλος που έχει, μέσω θυγατρικών, στην ιδιοκτησία του τον Σκαραμαγκά, θέλει να φύγει και να μην …ξανακούσει για ναυπηγεία, υποβρύχια, Πολεμικό Ναυτικό και Ελλάδα γενικότερα!

Με βάση τους όρους του Μνημονίου, η Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ΕΝΣ), θα αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις των Γερμανών για τα υποβρύχια, οι οποίες απορρέουν από τις συμβάσεις του 2000 και του 2002 με το Πολεμικό Ναυτικό και οι οποίες, έχουν καταγγελθεί από την ThyssenKrupp.

Προφανώς η καταγγελία στη Διεθνή Διαιτησία θα ανακληθεί, εφόσον οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τον Σ. Εμμανουήλ, τον οποίο θα έχει, πια, απέναντί του ως συνομιλητή το Πολεμικό Ναυτικό για να διαπραγματευθεί τις τεράστιες εκκρεμότητες γύρω από τα υποβρύχια.

Η δε ΕΝΣ θα δανειστεί για να πληρώσει τα 180 εκατομμύρια στους Γερμανούς, τα οποία οι Γερμανοί ζητούσαν από το Ελληνικό Δημόσιο ως υπόλοιπο για την αποπεράτωση των υποβρυχίων και τα οποία το υπουργείο Εθνικής Αμυνας μέχρι σήμερα δεν έχει αναγνωρίσει καθώς, όπως είναι γνωστό, δεν έχει δεχθεί να παραλάβει το πρώτο από τα συνολικά έξι υποβρύχια, καθώς αυτό …έγερνε!

Ο κ. Εμμανουήλ είχε αναλάβει το 1999 την τύχη των Ναυπηγείων, ωστόσο το 2003 απομακρύνθηκε από τους Γερμανούς, εν μέσω αιτιάσεων περί της εκτέλεσης και αδήλωτων εργασιών στη μονάδα!

Τότε το Σωματείο είχε υποστηρίξει με …φανατισμό τη λύση Εμμανουήλ, αλλά τώρα το κλίμα είναι τελείως διαφορετικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου