Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Εν αναμονή των ανακοινώσεων για το κοινωνικό επίδομα

Αύριο, Τρίτη, μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο θα ενισχύσει τα χαμηλά εισοδήματα.

Η πρώτη δόση του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης αναμένεται να δοθεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Παράλληλα, το υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη, όπου και θα τεθεί επί τάπητος το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2010.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού αναμένεται να κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα στη Βουλή. Ο υπουργός Οικονομικών έχει θέσει ως στόχο τη μείωση του ελλείμματος από το 12,5% φέτος στο 9,5% και από ύφεση -1,5% φέτος να περάσει σε θετική αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,5%. Ζητούμενο είναι η εξασφάλιση περίπου 10 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το τέλος του 2010.

Βασικό εργαλείο αναμένεται να αποτελέσει και το φορολογικό νομοσχέδιο, στο οποίο θα επέρχονται αλλαγές στους συντελεστές και τα κλιμάκια, με ελαφρύνσεις στα χαμηλά εισοδήματα και αυξήσεις φόρου στους έχοντες και κατέχοντες.

Επίσης,αλλαγές αναμένονται στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας με κατάργηση του ΕΤΑΚ και επαναφορά του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου