Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Στα μαχαίρια για Οικονομία και Προϋπολογισμό

Με φόντο την οικονομία και τη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού ξέσπασε τη Δευτέρα η νέα πολιτική αντιπαράθεση.

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία του προϋπολογισμού εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Εκτίμησε ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους τα μέτρα της κυβέρνησης θα αποδώσουν και ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει έκτακτη εισφορά για τις επιχειρήσεις.

Ο κ. Παπαθανασίου επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη σφοδρή κριτική του στην κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας. Κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου για λαϊκισμό, ανευθυνότητα και έλλειψη προτάσεων.

Πτώση του τουρισμού παραδέχθηκε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος. Επισήμανε πάντως ότι η τουριστική κίνηση είναι καλύτερη από ότι αναμενόταν. «Εργαζόμαστε για τα πραγματικά προβλήματα, δεν επιβεβαιώθηκαν τα καταστροφολογικά σενάρια», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές για το ΠΑΣΟΚ.

Χρειάζεται αλλαγή πορείας στην οικονομία, τόνισε το Κ.Κ.Ε. Τα ευχολόγια δεν μπορούν να κρύψουν την πρόθεση της κυβέρνησης να πάρει νέα σκληρά μέτρα το φθινόπωρο, σχολίασε ο ΣΥΝ.

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός κάλεσε τους κκ Καραμανλή και Παπανδρέου αντί να κοκκορομαχούν, να βρουν μαζί με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς κοινές συνιστώσες που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου