Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Στα φαρμακεία τα αντιιικά φάρμακα

Στα ράφια των φαρμακείων μπαίνουν και πάλι τα αντιιικά φάρμακα, τα οποία ωστόσο θα χορηγούνται κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις, με την προσκόμιση ειδικής συνταγής, ενώ την εποπτεία θα έχει ο ΕΟΦ.

Αποφασίστηκε και η συνταγογράφηση του εμβολίου του πνευμονιόκοκκου των ενηλίκων, που ωστόσο παρουσιάζει ελλείψεις λόγω της αλόγιστης κατανάλωσης των προηγούμενων μηνών. Τις αποφάσεις πηρέ ο υπουργός Υγείας κάνοντας δεκτή τη σχετική εισήγηση του Εθνικού και Επιστημονικού Επιχειρησιακού Συμβουλίου.

Στην εισήγηση περιλαμβάνεται και η ενθάρρυνση για τη χρήση των ταχέων διαγνωστικών τεστ για νέα γρίπη από ιδιώτες γιατρούς και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Την ίδια ώρα κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση του 30χρονου που είναι το τέταρτο σοβαρό κρούσμα στη χώρα μας, ενώ βελτιώνεται σταθερά η κατάσταση της υγείας των υπόλοιπων τριών κρουσμάτων.

Όσον αφορά στα μέτρα κατά της νέας γρίπη στις φύλακες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, μεταξύ άλλων προβλέπεται περιορισμός των επισκεπτηρίων, απομόνωση ή ομαδοποίηση των κρατουμένων που έχουν προσβληθεί από τον ιό και άδειες στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που θα ασθενήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου