Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Ένταση για τις διώξεις κατά του PP στην Ισπανία

Ο ηγέτης της ισπανικής δεξιάς Μαριάνο Ραχόι κατηγόρησε τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό Χοσέ Λουΐς Ροδρίγεθ Θαπατέρο ως «υπεύθυνο» για τις αστυνομικές και δικαστικές «διώξεις» εναντίον του Λαϊκού Κόμματός (ΡΡ) του, το οποίο αποτελεί αντικείμενο ερευνών για διαφθορά.

«Θεωρώ προσωπικά υπεύθυνο για όλα αυτά τον Θαπατέρο», τόνισε από την Ποντεβέδρα της Γαλικίας ο Ραχόι, καταγγέλλοντας τις «τηλεοπτικές συλλήψεις», τις «παράλληλες δίκες» και τις «παραβιάσεις του απορρήτου των ερευνών, που είναι επονείδιστες για μία μοντέρνα δημοκρατία όπως η Ισπανία».

Ο ίδιος τόνισε πως «συμμερίζεται αμέριστα» τη θέση που διετύπωσε η γραμματέας του Λαϊκού Κόμματος Μαρία Ντολόρες ντε Κοσπεδάλ, η οποία -από το σημείο των διακοπών της-κατήγγειλε την «παράνομη υποκλοπή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στελεχών του ΡΡ», τα οποία δεν διώκονται.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, αξίωσε να κληθούν στο δικαστήριο και ο υπουργός Εσωτερικών Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπακάλμπα και η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μαρία Τερέσα Φερνάντεθ ντε λα Βέγα, τους οποίους κατηγορεί για εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης και της αστυνομίας κατά του ΡΡ.

Σημειώνεται ότι η αντιπολίτευση στην Ισπανία, τους τελευταίους μήνες φέρεται να υποσκελίζει τους Σοσιαλιστές εξαιτίας της βαθιάς οικονομικής κρίσης, ενώ επικράτησε και στη Γαλικία στις Ευρωεκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου