Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Ο ισραηλινός ΥΠΕΞ υπέρ αυστηρότερων κυρώσεων κατά του Ιράν

Ο ισραηλινός ΥΠΕΞ Άβιντγκορ Λίμπερμαν τάχθηκε υπέρ της ιδέας να εφαρμοσθούν αυστηρότερες κυρώσεις κατά του Ιράν, ώστε να πειθαναγκασθεί το καθεστώς της χώρας να τερματίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, το οποίο χαρακτηρίζει «απειλή» γι τον κόσμο ολόκληρο.

«Εάν το καθεστώς αυτό αποκτήσει πυρηνική ενέργεια θα αποτελέσει μία μέγιστη απειλή. Οφείλουμε να σταματήσουμε τους Ιρανούς», τόνισε ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας κατά την επίσκεψή του στο Περού, προτελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Νότιο Αμερική, που περαιώνεται σήμερα στην Κολομβία.

«Φρονούμε πως η καλύτερη λύση είναι να εφαρμοσθούν σκληρότερες κυρώσεις από τον ΟΗΕ και ευελπιστούμε πως κατά την ετήσια σύνοδο το Οργανισμού τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει πραγματική αλλαγή στην υπόθεση αυτή», τόνισε ο ισραηλινός ΥΠΕΞ.

Η περιοδεία του Λίμπερμαν στη Νότιο Αμερική σκοπό έχει να απαντήσει «στην αυξανόμενη δραστηριότητα του Ιράν» στην περιοχή, σύμφωνα με το ισραηλινό ΥΠΕΞ, το οποίο στα τέλη Μαΐου είχε υποστηρίξει πως η Βενεζουέλα και η Βολιβία βοηθούν στην ανάπτυξη του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, αιτιάσεις που διαψεύδει η Λα Πας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου