Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Πολύνεκρη επίθεση στο Αφγανιστάν

Ένας καμικάζι βομβιστής επιτέθηκε σε φάλαγγα της αφγανικής αστυνομίας στο δυτικό Αφγανιστάν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις αστυνομικοί, ενώ δύο στρατιώτες και 23 αντάρτες σκοτώθηκαν σε ξεχωριστά επεισόδια σε άλλες περιοχές.

Η βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε στην περιοχή Χασροντ της επαρχίας Νιμρούζ (δυτικά) την Πέμπτη και εκτός από τους τρεις νεκρούς υπάρχουν και 4 τραυματίες, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Κυβερνητικές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 20 αντάρτες στην επαρχία Πάκτικα κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, ανέφερε εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη. Η επιχείρηση σημειώθηκε χθες και σε αυτήν σκοτώθηκαν επίσης τρεις ιδιωτικοί φρουροί ασφαλείας.

Στο ανατολικό Αφγανιστάν επίσης αφγανικές και νατοϊκές δυνάμεις σκότωσαν δύο αντάρτες και συνέλαβαν πέντε σε επιχείρηση στην επαρχία Χοστ χθες Τετάρτη.

Σε ανακοίνωση του στρατού αναφέρεται ότι συνελήφθησαν τέσσερις ένοπλοι στην γειτονική επαρχία Πάκτικα την ίδια ημέρα. Δύο αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε δύο ξεχωριστές των Ταλιμπάν χθες στο Νότιο Αφγανιστάν,έγινε γνωστό από το υπουργείο Αμυνας.

Στην ασιατική χώρα έχουν αναπτυχθεί περίπου 90.000 στρατιώτες από 42 χώρες από τους οποίους πάνω από τους μισούς είναι αμερικανοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου